0724 00 2222 / 0724 22 0011 dr.niculescu@yahoo.com

Atentie !!!

Aceste recomandari sunt informative. Dumneavoastra trebuie sa respectati cu strictete recomandarile date de medicul ortodont curant, acest site are un caracter informativ si generalist. In concluzie doar un medic specialist ortodont va poate spune ce este mai bine pentru dumneavoastra, deoarece fiecare caz ortodontic are particularitatile sale.

  1. un tratament corect presupune purtarea aparatului dentar mobil toata noaptea dar si pe perioada de zi, aproximativ 16 ore
  2. aparatul dentar pentru copii nu se poarta:

– cand mananca

– cand face sport

In timpul cand aparatul nu este purtat pentru o buna igiena este recomandat sa fie pastrat in cutiuta speciala pe care a primit-o cadou in prima zi, o data cu aparatul dentar mobil – altfel se poate deteriora.

  1. este recomandata renuntarea la obiceiuri vicioase ca de exemplu suptul degetelor, rosul unghiilor, pixului, a creionului etc.
  2. Igiena aparatului dentar este foarte importanta iar recomandarea noastra este sa tratati cu responsabilitate acest aspect.

Igienizarea unui aparat dentar mobil este recomandata a se face de fiecare data cand aparatul este indepartat din cavitatea orala

Igienizarea unui aparat dentar pentru copii se face o periuta, cu apa si pasta de dinti.

Se spala cu apa si pasta de dinti si cu ajutorul periutei se curata, cu atentie pentru ca aparatul dentar sa fie perfect curat.

  1. Igiena cavitatii orale este de asemnea importanta. Este important ca sa fie facuta corect, asa cum este recomandat de medicul dentist

  2. Activarea aparatului ortodontic mobil

IMPORTANT !!!

1. Activarea unui aparat dentar mobil este facuta doar in urma indrumarii unui medic ortodont specialist si doar la intervalele indicate de acesta.

2. Aparatul dentar trebuie purtat minim 2 ore inainte de activare. Este important ca intre aceste etape sa nu se faca pauze, trebuie purtat inainte si dupa activare.

Daca exista o perioada mai lunga de cateva zile in care nu a fost purtat nu este recomandata activarea imediata. Trebuie purtat si apoi activat.

Activarea se face cu ajutorul cheitei ortodontice.

Pe fiecare aparat dentar este o sageata care indica sensul in care trebuie rotit conform indicatiile medicului ortodont.

  1. Daca apare :

  • durere

  • imposibilitatea de a aplica aparatul bucal in cavitatea orala

  • aparatul dentar este deteriorat – Atentie !!! este destul de sensibil si se poate deterioara daca este scapat pe jos sau incercat de alt copil sa fie aplicat in cavitatea bucala – lucru interzis