0724 00 2222 / 0724 22 0011 dr.niculescu@yahoo.com

Incognito

Aparat dentar lingual – Incognito

Este numit si aparat dentar invizibil pentru ca bracket-urile sunt fixate pe fata orala(palatinala/linguala) a dintilor, pe interiorul arcadelor dentare.

Este dedicat persoanelor care isi doresc un zambet perfect avand avantajul pshiologic ca isi pot rezolva problemele ortodontice fara a fi jenati ca poarta aparat dentar.

Aparatul dentar lingual este realizat din aliaje de aur si este personalizat, pentru fiecare pacient. Acest aparat dentar este realizat individual in Germania, in urma unei amperente dentare luate in cabinet.

Fiecare arc este realizat potivit fiecarei etape de tratament si fiecare bracket este adaptat fetei orale a fiecarui dinte pentru un tratament ortodontic perfect si un confort maxim pentru pacient.

Avantaje

 • NU SE VEDE – te vei simti minunat purtand acest apartat dentar. Tu vei fi singura persoana care va sti ca porti aparat dentar. Poti sa rezolvi problemele de estetica dentara fara ca imaginea sa iti fie afectata de purtarea unui aparat dentar vizibil
 • Poti observa evolutia in cadrul tratamentului, zambetul nu mai este ascuns de bracket-uri si arcuri

 • Un aparat dentar lingual nefiind vizibil poate fi purtat cu rabdare pana la sfarsitul tratamentului

 • Descimentarea accidentala are o frecventa mai redusa fata de aparatele dentare clasice

 • Restrictiile alimentare sunt mai putine in comparatie cu un aparat dentar clasic , fiind permisa incizia alimentelor. NU sunt permise alimentele dure (caramele, alune, fistic, bomboane), ca si in cazul tuturor aparatelor fixe

 • Fiind realizat din aliaje de aur este antialergic.

 • Timp de purtare mai redus a unui aparat dentar – in funcite de gravitatea cazului – datorita faptului ca aparatul dentar lingual este realizat individual, pentru fiecare pacient

 • Tratamentul cu aparat dentar lingual ofera rezultate de inalta calitate datorita faptului ca:

– bracket-urile din aliaje de aur sunt realizate (pentru fiecare pacient) folosind cea mai noua tehnologie CAD / CAM

– arcurile sunt realizate de roboti, fiind precise si adaptate fiecarui caz in parte, totul fiind realizat in Germania

Dezavantaje :

 • Adaptarea poate fi mai dificila in cazul tehnici linguale, dar in cazul unui aparat dentar Incognito datorita designului plat si perfect adaptat la suprafata dintilor acestea se vor atenua in scurt timp.

Este posibil ca in prima saptamana sa apara:

 • dificultati in cazul vorbirii si alimentatiei.

 • pot aparea iritatii la nivelul limbii

  • tratamentul este mai scump

Aparat dentar mobil

Este un aparat dentar care actioneaza in doua directii:

1. Este singurul aparat dentar care poate influenta sub control dirijat cresterea maxilarului si a mandibulei, actioneaza asupra suturilor de crestere

2. Corectarea pozitionarii dintilor pe arcada si mentinerea lor intr-o pozitie corecta

Un aparat dentar mobil poate fi purtat de la varsta de 7 ani pana la 11 ani

El poate fi suficient pentru a putea corecta problema ce se doreste remediata dar exista si cazuri in care acesta aparat este doar precursorul unui aparat fix (se poarta inaintea purtarii unui aparat fix)

Aparatul ortodontic mobil este realizat in urma unei amprente dentare, care se ia in cabinet, de catre un tehnician dentar in colaborare cu medicul specialist ortodont. Este realizat din: baza este realizata din doua parti de acrilat, legate intre ele de un ‘surub” si crosete.

Activarea unui aparat dentar mobil

Prin actionarea surubului ca in imaginea de mai jos cu ajutorul cheitei ortodontice primite odata cu aparatul cele doua parti din acrilat se departeaza si astfel prin presiune arcada dentara este “fortata” sa se mareasca in sens transversal(sa se largesca).

Crosetele actioneaza asupra dintisorilor pentru pozitionarea lor si mentinerea lor intr-o pozitie corecta.

IMPORTANT !!!

Activarea unui aparat dentar mobil este facuta doar in urma indrumarii unui medic ortodont specialist si doar la intrevalele indicate de acesta.

Aparatul dentar mobil este eficint doar daca este purtat.

Avantaje

 • Este SINGURUL aparat dentar care poate influenta sub control dirijat cresterea maxilarului si a mandibulei pentru a obtine modificari ale structurii faciale
 • Marind arcadele dentare se obtin urmatoarele avantaje:

– se face loc dintilor sa erupa

– nu mai apar inghesuiri dentare

– corectare pozitionarii dintilor pe arcada

 • Cost redus

Dezavantaje

 • Tratamentul depinde de colaborarea cu copilul in sensul in care acesta il poarta.
 • Este conditionata purtarea unui aparat mobil de varsta cand se poate actiona asupra suturilor de crestere ( 7ani – 11ani )

 • Poate fi folosit pentru a trata anumite problemele ortodontice – in functie de complexitatea cazului – si din aceasta cauza exista posibilitate ca pentru un tratament ortodontic corect si complet sa fie necesara si purtarea unui aparat dentar fix

 • Poate sa il deranjeze pe micutul pacient, poate provoca mici leziuni asupra mucoasei bucale dar in urma unui control la medicul ortodont, aceste probleme dispar prin adaptarea aparatului mobil DOAR de catre medicul ortodont.